Projekt Menu pro změnu: Jídlem za lepší klima

Od pátku 25. dubna do středy 30. dubna probíhal na druhém stupni tradiční projekt Menu pro změnu. Tentokrát jsme se zaměřili na téma Jídlem za lepší klima.

V průběhu projektu jsme počítali nutriční, uhlíkovou, vodní i další ekologické stopy potravin. Připravovali jsme pokrmy s co nejnižším dopadem na životní prostředí, poznávali nové suroviny a dospěli k mnoha zajímavým závěrům. Ve středu jsme prezentovali ostatním týmům naše zkušenosti, výsledky výpočtů i informace o přidělených surovinách a jídlech. Následně jsme připravili ochutnávky, které jsme naaranžovali do tematických Food zón na chodbě druhého stupně, a pustili se do společného ochutnávání. Na závěr jsme celý projekt zhodnotili formou zpětné vazby. Podívejte se na fotografie a video z akce a posuďte sami, jak se nám projekt povedl!