Menu pro změnu aneb food-fest na základce.

Máme tu další rok a je čas na nový týdenní projekt, který nás v rámci Ekoškoly posune dál. Vzhledem k tomu, že se letos zabýváme jídlem, bylo jasné i letošní zaměření projektu. Druhý stupeň se rozdělil do 10 skupin napříč ročníky a po dobu 3 dnů vyráběl, vařil, pekl, maloval a vystřihoval. Tématem byly alternativní formy stravování. Co mají v oblibě vegetariáni, co nesmí makrobiotici a jaká je vůbec bezlaktózová strava? To byly zásadní otázky v rámci projektu. Ve středu jsme celý projekt zakončili společnými prezentacemi, na kterých si každý mohl něco zakousnout a dozvědět se, co vlastně alternativní způsoby stravování představují. Na akci jsme přizvali i žáky z prvního stupně a myslíme, že si odnesli nejen plná bříška, ale i nějaké ty vědomosti.

videoprohlídka – zde